Pizza Hasselback Potatoes

By 4 februari 2019 maart 4th, 2019 Diner

Ingrediënten

Voor 2 Hasselback Potatoes:

  • 10 plakken pepperoni of chorizo
  • 6 eetlepels frito
  • 2 aardappels
  • 2 handjes geraspte mozzarella
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 scheutjes olijfolie
  • basilicum
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Als je een keer iets anders wil met aardappels, kan je deze Pizza Hasselback Potatoes maken! Wij vullen ze traditioneel met pepperoni, tomatensaus en mozzarella, maar je kan ook je eigen topping verzinnen!

Uit de oven zijn de Hasselback potatoes natuurlijk fantastisch, maar wist je dat je ze ook heel goed op de BBQ kan bereiden? De receptuur en bereidingswijze hiervoor vind je op Grillfun.nl. Hieronder gaan we verder met de bereidingswijze voor in de oven.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Doe net alsof je de aardappels in plakken snijd, maar stop net voordat je erdoorheen bent. Wij gebruiken twee spatels aan beide kanten van de aardappel, zodat we niet verder kunnen snijden dan de hoogte van de spatels.

Stap 3
Breng de aardappel op smaak met olijfolie, paprikapoeder, een snuf peper en een snuf zout. Bak 10 minuten in de oven. Verwarm de oven hierna tot 200 graden.

Stap 4
Vul elke gleuf met een halve plak pepperoni. Verdeel de frito over de bovenkant van de aardappel en bestrooi met mozzarella. Bak 5 minuten op 200 graden.

Stap 5
Serveer met wat basilicum.

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven.



 

Doe mee met de conversatie 2 Reacties

  • Sander van Driel schreef:

    In de basis een lekker recept. Maar ergens is er iets niet goed gegaan want de aardappels waren nog rauw. Of we hadden kleinere aardappelen moeten nemen of eerst iets voor koken.

    • SterkInDeKeuken schreef:

      Hi Sander! Dan zijn je aardappels waarschijnlijk wat groter dan die wij hebben gebruikt. Misschien gewoon iets langer in de oven bij de eerste keer dat het erin gaat!? Hopelijk garen ze de volgende keer wel goed ?

Laat een reactie achter