Skip to main content

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels cajunkruiden
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 16 blaadjes basilicum
  • 4 takken tijm
  • scheutje zonnebloemolie
  • bakspray
  • peper
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Platgeslagen zoete aardappel. Oftewel Smashed Sweet Potatoes. Waarom klinkt het in het Engels altijd beter? De platgeslagen zoete aardappels zijn lekker crispy gemaakt met Parmezaans kaas en extra smakelijk door tijm, cajunkruiden en knoflook.

Ben je toch op zoek naar andere recepten? Je vindt er een hele hoop in onze kookboeken. Maar je kunt ook online verder zoeken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Verwijder de zijkanten van de zoete aardappels. Snijd de zoete aardappels in plakken van ongeveer 1 centimeter breed. Doe in een kom.

Stap 3
Breng de zoete aardappels op smaak met tijm, zonnebloemolie, knoflook, cajunkruiden, peper en zout.  Meng dit goed zodat alle plakken goed bedekt zijn met de smaakmakers.

Stap 4
Verdeel over de bakplaat en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Wanneer de 25 minuten om zijn haal je de zoete aardappels uit de oven en laat je de oven aanstaan.

Stap 5
Spray de onderkant van het glas in met bakspray. Plet met de onderkant van het glas de zoete aardappels. Verdeel de Parmezaanse kaas over smashed sweet potatoes en bak nogmaals 5 minuten in de oven.

Stap 6
Serveer de Smashed Sweet Potatoes met blaadjes basilicum.