Coca Cola Buikspek

By 8 juli 2018Diner

Ingredi├źnten

Voor 8 porties:

  • 1 kilogram buikspek van het varken
  • 400 milliliter coca cola regular geen light of zero wegens suikergehalte
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Door onze nieuwsgierigheid hebben we een recept bedacht met Coca Cola Marinade. Door het suikergehalte in de Coca Cola schijn je dit goed te kunnen gebruiken voor marinades voor op de barbecue. De Franse slager Philippe beveelde ons aan een stuk buikspek te gebruiken en dit viel erg goed in de smaak bij onze tafelgasten!

Stap 1
Snijd de buikspek aan de vetkant kruislings in.

Stap 2
Kook de coca cola op middelhoog vuur in tot siroopdikte.

Stap 3
Voeg de limoensap, oestersaus, knoflook, chilipoeder, peper en zout toe aan de ingedikte coca cola. Meng dit goed. Dit is je marinade.

Stap 4
Smeer de buikspek aan alle kanten in met de marinade. Laat het zo lang mogelijk intrekken. Het liefst minimaal 2 uur.

Stap 5
Gaar ongeveer 30 minuten op de barbecue. Smeer halverwege nog eens in met de marinade die je over hebt. Gebruik van een thermometer is te adviseren. Wanneer de buikspek een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden, is de buikspek perfect gaar.

Stap 6
Wanneer de buikspek klaar is, haal je het van de barbecue, pak je een vlijmscherp mes en snijd je de buikspek in hele dunne plakjes.

Laat een reactie achter