Bounty Ontbijttaart

By 21 mei 2018Ontbijt

Ingrediënten

Voor 8 taartpuntjes:

Taartbodem
  • 80 gram havermout
  • 80 gram notenmix wij gebruiken een variant met rozijnen
  • 120 gram ontpitte dadels
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 handje kokosrasp
  • 2 eetlepels honing
  • 1 snuf zeezout
Kwarklaag
  • 450 gram milde kwark
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels honing
  • 1 citroen
Chocoladelaag
  • 120 gram pure chocolade
  • 50 milliliter amandelmelk
  • 1 handje kokosrasp

Bereidingswijze

Ontbijt jij ook wel eens stiekem met taart? Met deze Bounty Ontbijttaart ontbijt je verantwoord en eiwitrijk! Proberen waard toch?

Taartbodem

Stap 1
Bekleed een springvorm met bakpapier (wij gebruikten een kleine vorm van 20 cm doorsnede).

Stap 2
Maal de havermout fijn met een keukenmachine. Voeg de notenmix toe en maal nog een keer fijn. Voeg vervolgens de cacaopoeder, dadels, een snuf zeezout en kokosrasp toe. Maal fijn en maak smeuïg met de honing.

Stap 3
Keer dit mengsel om in de springvorm en druk aan met een lepel.

Kwarklaag

Stap 1
Week de gelatine 10 minuten in koud water. In stap 3 gaan we verder met de gelatine.

Stap 2
Meng in een kom de milde kwark, kokosmelk, honing en de sap van een citroen.

Stap 3
Verwarm twee eetlepels water en voeg hierin de geweekte gelatine toe.

Stap 4
Voeg de opgeloste gelatine toe aan het kwarkmengsel en roer totdat de gelatine is opgenomen. Verdeel gelijkmatig over de bodem en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Chocoladelaag

Stap 1
Smelt na het opstijven in de koelkast de pure chocolade au bain-marie en voeg de amandelmelk toe. Geen paniek als er wat klonten ontstaan. Blijven roeren en het lost zichzelf op.

Stap 2
Verdeel de gesmolten chocolade over de kwark en strooi vervolgens wat kokosrasp erover.

Stap 3
Zet 30 minuten in de koelkast en je hebt de komende dagen een heerlijk ontbijtje.

Laat een reactie achter