Skip to main content

De Perfecte Biefstuk Bakken

Ingrediënten

Voor 1 biefstuk:

  • 125 gram blue band margarine
    (dit merk geeft absoluut het beste resultaat. Gebruik per biefstuk
    125 gram, ook als je meerdere aantallen bakt.)
  • 2 eetlepels water
  • 2 witte boterhammen
  • 1 biefstuk
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper
Attributen
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier
  • koekenpan liefst met een dunne bodem
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • timer
  • vleestang of serveertang om de biefstuk te draaien

Bereidingswijze

De perfecte biefstuk bakken?! In deze video zie en hoor je de beste tips & trics voor een lekkere malse biefstuk. De biefstuk mag uiteraard niet geserveerd worden zonder de zeer smakelijke jus en knapperig wit brood. Lekker dopen! Mmm.

Bestel hier onze kookboeken.

Stap 1
Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier.

Stap 2
Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en grof zeezout. Vergeet de zijkanten niet.

Stap 3
Gebruik margarine van Blue Band voor het beste resultaat. Deze margarine bevat de juiste hoeveelheid vocht ten op zichte van andere merken. 125 gram per (!) biefstuk.

Stap 4
Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de margarine in de pan en laat uitbruisen. De margarine zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken!

Stap 5
Leg de biefstuk in de pan. Tip: als je de biefstuk neerlegt zoals in de video zullen de spetters vetstof niet richting jou komen, maar naar de andere kant. Veel veiliger dus.

Stap 6
Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden.

Stap 7
Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze vijf minuten kan je de heerlijke jus maken.

Stap 8
Zet de pan terug op het vuur en voeg 2 warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. De jus is nu klaar.

Stap 9
Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk.

Stap 10
Serveer de Perfecte Biefstuk met wit brood. Mmm!