Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 grote pot:

Bereidingswijze

Zelf appelmoes maken is super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is snel klaar! En… veel lekkerder dan uit een potje!

Tip:
De appelmoes is een paar dagen houdbaar in de koelkast. Let er op dat je de appelmoes in een heel schoon bakje bewaard. Eventueel het bakje overgieten met kokend water, dan weet je zeker dat het steriel is!

Stap 1
Schil de appels met een dunschiller. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels hierna in kleine gelijke stukjes.

Stap 2
Doe de stukjes appel in een pan en voeg hier een bodempje water aan toe. Doe naar smaak kaneel en suiker erdoor.

Stap 3
Breng de appeltjes aan de kook met de deksel op de pan. Laat op lage temperatuur ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.

Stap 4
Pureer in een blender of met een staafmixer. Bewaar de appelmoes maximaal 3 dagen in de koelkast in een heel schoon bakje.

PS. Heb je onze Kookboekstandaard van Bamboe met SterkInDeKeuken brandmerk al eens gezien in onze webshop. Deze luxe kookboekstandaard van bamboe zorgt ervoor dat je recepten makkelijk kan lezen tijdens het koken en bakken. De metalen steunen houden jouw boek perfect open en de vijf kiepstanden zorgen voor de juiste leeshoek. Naast dat deze kookboekstandaard super handig is, ziet het er ook nog eens fantastisch uit! En… je kan hem ook nog eens gebruiken als tablet standaard. Handig voor als je recepten direct van SterkInDeKeuken.nl maakt.

  • Sterk design met SterkInDeKeuken brandmerk
  • Onze kookboeken passen precies
  • Ook geschikt voor grotere of kleinere boeken
  • Vijf kiepstanden voor de perfecte leeshoek
  • Metalen openhouders met zachte tips
  • Stevig, slijtvast en duurzaam
  • 100% hoogwaardig bamboe
  • Ook te gebruiken als tablet standaard
  • Volledig inklapbaar om op te bergen
  • Gemakkelijk schoon te maken

Bekijk hem hier!