Kerstrecept: Crispy Avocado

By 8 december 2016Diner

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 avocado’s
  • 1/2 limoen
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1/4 rode peper (naar smaak meer of minder toevoegen)
  • tortillachips (voor de opmaak)
  • 12 garnalen
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

De Crispy Avocado is een variant op de beroemde saus guacamole. Normaal dip je je tortillachips in de guacamole, maar dit keer draaien wij de rollen om. Dit keer heeft de heerlijke en gezonde vrucht avocado de hoofdrol. Pureren gaan we dus niet doen!

Stap 1
Snijd de avocado door midden langs de pit. Draai beide helften, zodat je ze los van elkaar kan halen. Sla een scherp mes in de pit en draai het totdat de pit loskomt. Gooi de pit weg.

Stap 2
Lepel het vruchtvlees uit de schil en hak dit in kleine blokjes. Zorg ervoor dat de schil heel en mooi blijft. Deze wordt gebruikt voor de presentatie.

Stap 3
Doe de avocadoblokjes in een kom en knijp de limoen uit boven de kom. De limoen zorgt naast een zuurtje er ook voor dat de avocado niet verkleurd.

Stap 4
Haal de pitjes uit de tomaat en snijd het vervolgens in blokjes. Hak de knoflook fijn, snipper de ui en de rode peper. Voeg dit alles toe aan de kom met avocado. Roer vervolgens voorzichtig door.

Stap 5
Pak de borden, verkruimel de tortillachips en leg dit gecentreerd op de borden. Maak vervolgens met je vinger een rondje in het midden, zodat de avocado mooi blijft staan dadelijk.

Stap 6
Vul de avocadoschil met het mengsel en leg het bovenop de tortillachips.

Stap 7
Bak de garnalen totdat ze mooi roze zijn. Leg op elke crispy avocado minimaal 3 garnalen.

Laat een reactie achter